Ugrás a tartalomra

Projektinformáció

Kép

 

Projektinformáció

Projekt címe:  „Helyi közösségformáló programok kialakítása, megvalósítása Nyírbátorban, a Városi Könyvtárban”

Projekt azonosító: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00409

 

A projekt összköltsége: 5.141.377 Ft

A támogatás intenzitása: 100%

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2019.06.07.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2020.09.30.

 

A projekt részletes bemutatása:

A projekt célja közösségépítési és formáló programok, rendezvények megvalósítása. E célok elérésének érdekében az alábbi rendezvényeket tervezzük:

 

2019. június hónapban: Könyvünnep

Délelőtt 3 gyermek, délután 1 felnőtt programmal. Délelőtt egy népszerű gyermekkönyv íróval. Délután a felnőtteknek író-olvasó találkozó, a Kulturális Központban.  A találkozóra meghívjuk a civil szervezeteket is, ezzel erősítve az összefogást a város lakosai között.

 

2019. szeptember hónapban: Mesenap

Délelőtt színházi előadást szervezünk gyerekek részére, melyre meghívunk egy nyugdíjas egyesületet is, akik kisebb ajándékokkal kedveskednek a gyerekeknek. Délután a Mesenap-hoz kapcsolódóan felnőtt előadást tekinthetnek meg a nézők. Mindkét rendezvény a Kulturális Központban kerül megtartásra.

 

2019. szeptember hónapban: 5 alkalom – 2020. szeptember hónapban: 5 alkalom   - A Magyar Népmese Napja

Óvodás csoportoknak interaktív foglalkozások, egy népmese és tanulságának játékos feldolgozása dramatizált formában, könyvtárban.

Megújított foglalkozásainkon, a sport és művészetek együttes élménykeltő hatását, ötvözve dolgozzuk fel az aktuális esztendő meséjét, Szláma Gabriella gyerekkönyvtáros szervezésében, Lakatos Andrea sport-oktató és Vasvári Száva művészetterapeuta bevonásával.

 

2019. október hónapban: Városnap

Nagyobb szabású kültéri rendezvényt szervezünk gyerekeknek, együttes meghívásával. A rendezvényen rajzversenyre, kézműves foglalkozásokra is sor kerül, díjazással. A rendezvénybe bevonunk nyugdíjas civil szervezetet is, akik vendéglátással színesítik a programot.

 

2019. november hónapban: Várostörténeti vetélkedő felső tagozatos diákoknak

A vetélkedő színes megújult feladatokkal, élvezhető, nem lexikális tudást igénylő, játékos formában zajlik, és készül 1 plakát is. A csapatok ismerkednek a műemlékekkel, saját szavaikkal mutatják be a 740 éves várost.

Az 3 fős csapatok a nyugdíjas civil szervezetek tagjaival egészülnek ki. A vetélkedő a Várkastélyban lesz, a gyerekek igénybe veszik a modern digitális technikai eszközöket is.

 

2020. április hónapban: Könyvtárhasználati vetélkedő

Felső tagozatosoknak 4 fős csapatokkal.  A könyvtárhasználatot ösztönző, játékos feladatsor megoldása modern digitális eszközökkel, a honlap könyvtár felépítésének ismerete

 

2020. június hónapban: Könyvünnep

Vig Balázs, népszerű gyermekkönyv íróval két alkalommal, interaktív könyvbemutató formájában. Az író dedikálja a könyveit.

Az eseményekre meghívjuk a helyi média munkatársait, a cikkek megjelennek a Bátor c. helyi lapban, a riportok a Bátor Televizíóban.

A programok megvalósításához 8 db tabletet, s egy notebookot tervezünk megvásárolni pályázati forrásból, illetve a rendezvényekhez szükséges anyagokat is beszerezzük.